8. túra (22km) Pilis

“Ha a hozzáállásunk jó, akkor semmilyen akadály nem túl magas, semmilyen völgy nem túl mély, semmilyen álom nem túl elrugaszkodott, és semmilyen kihívás nem túl nagy.”

Bob Gass

Igazi különleges kihívás vár ránk jövő vasárnap. Itt az április vége, a Rám-szakadékban vízesésnek kell lennie ilyenkor, ha igazak a számítások.
Térjünk is hát rá a lényegre, az útitervre:

7:30-kor indulunk telekocsival a szokásos Szépjuhászné parkolóból, hogy 9-kor már mindenképpen indulásra készen álljunk Dobogókőn.
Első utunk a Duna-partra vezet, le Dömösig. Ez túránk majdnem felét ki is teszi, szóval jókor fog jönni az útba eső kút, mielőtt megrohamozzuk a Vadálló-köveken át a nemrég épült Prédikálószék kilátót.
Ami szerintem a legizgalmasabb lesz, azt hagytuk a végére, a vízeséssel dúsított Rám-szakadékot. Tavaly óriási élmény volt, reméljük, idén sem lesz máshogy!
Hogy ne kelljen senkinek éheznie a hazaúton, erről pedig Dobogókőre visszaérve gondoskodhatunk a frissen főtt bográcsos ételekből.

Említésre méltó még, hogy a hely adottságainak köszönhetően több, mint 1000m szint lesz a túrában. Ez lehet csábító kihívás, de kizáró tényező is. Ha valakinek épp nincs affinitása hegynek fölfele igyekezni egy sziklás patakmederben, ne aggódjon, lesz még kilátásban 10-15 km-es, kényelmes túra, sőt, séta is. 🙂 Most mindenesetre az extrémebb túrázóknak kedvez ez az április 22.-e.

Ha ráismertél a leírásban jövő vasárnapi programodra, a telekocsik száma miatt kérlek mindenképp jelezd időben részvételi szándékodat!
Kalandra fel, túrázók és ne feledkezzetek meg a most vasárnap kezdődő Kinizsi100 regisztrációról sem. 🙂

Az összefoglaló:

?️ Április 22, vasárnap
!Telekocsik miatt kérlek mindenképp jelezd részvételi szándékod!

?? 7:30kor gyülekezés és indulás Szépjuhásznétól, onnan telekocsi, 9:00kor indulás Dobogókőről. Délután vissza

?️ 22km (kb 6-6,5 óra), több mint 1000m szinttel, teljesítménytúra tempóban a fent látható térkép alapján

?Ajánlott felszerelés: 1-2 szendvics/energiaszelet/gyümölcs, elegendő innivaló (lesz útközben kút), végén ebéd. Ha van botod, jól jöhet az is

?️ Az időjárás előreláthatólag csapadék mentes, meleg tavaszias

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük