Hogyan ne tévedj el?

Kivel ne fordult volna már elő, hogy a tervezettnél néhány kilométerrel többet tett a lábába, olyan útvonalakat is megnézett, amiket nem szeretett volna éppen, vagy többedjére is tétován megindult a kereszteződésnél egy rossz irányba? Valószínű minden túrázó életében eljön az a pont, amikor “rossz útra” teszi a lábát, jobban-kevésbé eltéved.

Megoldás természetesen itt is van. Térképnek hívják, vagy a mai időkben inkább okostelefonnak. A GPS szinte minden készülékben adott, sokunknak még internetje is van mindig. Már csak az a kérdés, melyik alkalmazás legyen a kiválasztott?

Most leszűkítem a kört az offline, internet nélkül is működő megoldásokra.
Kifejezetten túrázáshoz 2-3 alkalmazás szokott szóba kerülni. A Locus, az Orux és az OsmAnd. A Locus sajnos csak androidra elérhető, ahogy az Orux is. Úgy látszik, túrázáshoz nem az iPhone a legjobb választás. Szerencsére az OsmAnd menti a helyzetet, bár az almás mobilokon annak is csak egy limitáltabb verziója fut.

Így a mai napon a OsmAnd nevezetűt fogom bemutatni nektek egy rövid videóban. Lássuk tehát az alapokat:

+1 tipp: érdemes átnevezni letöltés után a GPX fájlokat, hogy beszédesebb nevük legyen.

Ha veled is megesett már, hogy eltévesztetted az utat, próbáld ki az alkalmazást, hogy a következő túra ne legyen tortúra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük